Kiemelt pártoló tagok:

tetrap

vitafort

kandh

970x90-1

2017.08.15.
 | NAK Közlemény 2017. augusztus 14.
Elengedhetetlen a nyers tej felvásárlási árának növelése...  
2017.08.01.
 | Piaci jelentéstétel - ÚJ táblázatok
A 8/2017. (III. 2.) FM rendelet szerinti piaci jelentéstételi...  
2016.09.23.
 | Sajtóközlemény - a kialakult nyerstejárakról
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács sajtóközleménye a...  
2016.08.31.
 | Sajtóközlemény - ALDI-TT együttműködési megállapodás
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács sajtóközleménye a...  
2017.07.19.
 | 2017. II. negyedév Tagi Tájékoztató
Megjelent a Tagi Tájékoztató 2017. II. negyedévi száma  
2017.05.15.
 | 2017. I. negyedév Tagi Tájékoztató
Megjelent a Tagi Tájékoztató 2017. I. negyedévi száma.  
2017.09.26.
 | Hatósági bejelentések áttekintése
Hatósági bejelentések áttekintése    
2016.06.08.
 | White Lake Kft.
A White Lake Kft. levele, valamint a Tej Terméktanács válaszlevele...  
2016.12.07.
 | Új játékvárat kaptak a Rákóczi ovisai
Új játékvárat kaptak a Rákóczi ovisai  ...  
2016.09.26.
 | IV. Magyar Sajtmustra - Sajtótájékoztató
  IV. Magyar Sajtmustra - Sajtótájékoztató - 2016....  

A 2015. szeptember 7-i brüsszeli rendkívüli agrárminiszteri értekezlet idejére szervezett termelői demonstráción készült fotók.

 

2015. május 28-án rendezte meg 40. Tej Világnapi rendezvényét a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Pest megyei Forster Vadászkastélyban.

A szakmai konferenciát követően egy gyermekekkel közös, tejfogyasztást népszerűsítő rövid programmal készültünk, melynek keretében a település (Bugyi) általános iskolájának diákjai részére kakaóivó- és lufi fújó versennyel kedveskedtünk.

A programot követően - mely Dévényi Tibor celebrálása mellett zajlott - a konferencia előadói és résztvevői a diákokkal együtt 'Tej-szív' logóval ellátott lufikat engedtek a magasba, ezzel is ösztönözve a gyermekeket és a jelenlévőket a hazai tej fogyasztására. 

A látványos programot követően - a hagyományokhoz híven - Sajtlovag avatásra is sor került. A Magyar Sajtlovagrend idén Kalla Roland kézműves sajtkészítőt avatta a szakmai próbatételt, majd eskütételt követően ünnepélyes keretek között tagjává.

 

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2013. november 21-én rendezte meg „A magyar tejágazat fejlődési perspektívája a 2014-2020-as költségvetési időszak tükrében” című ágazati konferenciáját.

 

A konferencián elhangzott előadások anyagai a "Konferencia" menüpontban érhetők el.

 

2013. november 30. és december 1. között került megrendezésre a X. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Vajdahunyadvárban. A rendezvény keretein belül december 1-jén, vasárnap sor került a Magyar Sajtlovagrend tagjainak ünnepélyes felvonulására, valamint a Fesztiválon – szakmai bíráló bizottság által – megválasztották az Év Sajttermelőjét is.

 

Az eseményen díjazták Magyarország legjobb idei újborát, amelyet 362 tétel közül választottak ki ifjú borászok, valamint kiemelkedő szerepet kaptak a fesztiválon kóstolható és megvásárolható kézműves sajtok is. Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében átadásra került „2013. év Sajttermelője” díjat ez évben a mónosbéli Bükki Sajt nyerte el.

 

2013. szeptember 19-én, az OMÉK-on került megrendezésre a TEJÁGAZATI SZAKMAI NAP.

 

Az eserményen bemutatásra és a Vidékfejlesztési Minisztérium részére átadásra került a Tej Terméktanács által készített ágazatfejlesztési koncepció.

 

Ezt követően Dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében átadta a Tej Terméktanács szakmaközi szervezeti elismerési dokumentumát.

 

A rendezvény záró elemeként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Terméktanács közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor.

 

 

A Tej Terméktanács a 2013. évi OMÉK "A" pavilonjában felépített, a sajt tematikához kapcsolódó közösségi standján egyrészt a Tej Terméktanács nagyobb feldolgozói (Fino-Food Kft., Sole-Mizo Zrt., Tolnatej Zrt.), másrészt a KKASE-Sajtkészítők Egyesületének képviselői (Bicskei Mg. Zrt.-Etyektej, Hiksz Kft., Cservenák Rita magántermelő) részére biztosított megjelenési lehetőséget.

 

2013. augusztus 17-20. között került megrendezésre a 27. Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, ahol - a tavalyi lelkes fogadtatásnak köszönhetően - idén másodszor is jelen voltak a kézműves sajtkészítők.

 

A program a Sajtkészítők Egyesületének, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének, valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szervezésében és támogatásával valósulhatott meg.

 

A Magyar Sajtlovagrend tagjai azért voltak jelen az eseményen, hogy a sajtkultúra színvonalának emeléséhez, valamint a szakmai hírnevének növeléséhez hozzájáruljanak.

 

2013. május 31-én került megrendezésre a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 38. Tej Világnapi rendezvénye.

 

A szakmai kapcsolatok bővítése keretében több együttműködési megállapodás született, elsőként a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesületével, akik jelentős munkát végeztek már eddig is a kézműves sajtkészítők felkarolása és segítése tekintetében. Az együttműködés lehetőséget teremt az összefogásra, a közösségi érdekképviseletre, az egységes fellépésre, és nem utolsó sorban az egységes kommunikációra.

 

Ezt követően a Központi Statisztikai Hivatallal írt alá a Terméktanács együttműködési megállapodást, melynek célja a tejpiac statisztikájának fejlesztése, valamint a kapcsolódó hazai és nemzetközi statisztikai módszertan harmonizációja.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, valamint Istvánfalvi Miklós, a Terméktanács elnöke a két szervezet jövőbeni közös együttműködését jelentette be, melynek aláírására remélhetőleg a szeptemberi OMÉK-on kerülhet sor.

 

A rendezvényen új taggal bővült a Sajt Lovagrend, Egyed László, a Fino-Food Kft. ügyvezető igazgatójának személyében.

 

 

 

A rendezvényről készített készített felvételből két rövid összefoglaló volt látható az ATV Új Mezőgazdasági Magazin című műsoraiban.

 

1. rész (2013. július 14-i adás)

http://ujmezogazdasagimagazin.hu/index.php/hu/videogaleria/viewvideo/587/umm-anyagok/tej-vilagnapja

 


2. rész (2013. július 28-i adás)

http://ujmezogazdasagimagazin.hu/index.php/hu/videogaleria/viewvideo/610/umm-anyagok/sajtlovagrend

 

 

3. rész (2013. augusztus 11-i adás)

http://ujmezogazdasagimagazin.hu/index.php/hu/videogaleria/viewvideo/620/umm-anyagok/tej-vilagnapja

 

 

 

2012. június 1-én került megrendezésre a 20 éves fennállását ünneplő Tej Terméktanács 37. Tej Világnapi rendezvénye.


Dr. Fazekas Sándor miniszter köszönetet mondott a magyar tejtermelőknek azért, hogy helytálltak és az elmúlt húsz év nehézségei közepette is életben tartották az ágazatot. A rendezvényen stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Dr. Fazekas Sándor miniszter elmondta, ez az első olyan stratégiai partnerségi megállapodás, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium egy társadalmi szervezettel köt.

 

 

A 37. Tej Világnapi rendezvényről készült felvételből kétszer 10 perces összefoglaló volt látható az ATV Új Mezőgazdasági Magazin című műsorában. A felvételek megtekinthetők az alábbi linkekre kattintva:

http://ujmezogazdasagimagazin.hu/index.php/hu/videogaleria/viewvideo/214/umm-msorok/2012-junius-10-i-adas

 

http://ujmezogazdasagimagazin.hu/index.php/hu/videogaleria/viewvideo/224/umm-msorok/2012-junius-17-i-adas

(a második adásban 9:45-nél indul a Tej Világnapi összefoglaló)

 

 

A 36. Tej Világnap megünneplésére 2011. május 31-én került sor egy dunai hajóút keretében, a rendezvény fővédnöki tisztjét Czerván György, a VM államtitkára vállalta el. A hajóúton a hagyományoknak megfelelően szakmai konferencián ismerkedhettek meg a résztvevők – küldöttek, döntéshozók, partnerek, média – az aktuális helyzettel, az ágazat jövőjével.

A „Hajózható az elapadó tejfolyam” című konferenciát Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd elnöki köszöntőt tartott a Tej Terméktanács újonnan megválasztott elnöke, Istvánfalvi Miklós, ismertetve terveit, és bemutatkozott az új elnökhelyettes, Mélykuti Tibor. A magyar termékekről, hungarikumokról tartott előadást Gyaraky Zoltán, a VM Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának főosztályvezetője, majd közgazdasági megközelítést tartott a hazai és az EU piac kilátásairól Fórián Zoltán, az Agrár Európa Kft. igazgatója. Végezetül Wellner Andrea, a csermajori Szakiskola igazgatója szemléltette a kézműves sajtkészítést, a megújult szakképzést.

A kikötést követően Vácon került sor a szintén tradíciónak számító sajtlovag-avatásra, ahol a Magyar Sajtlovagrend 30. tagjaként Prázmári Lászlót avatták. A tejtermékekben gazdag ünnepi ebédet követően a visszaúton sajtótájékoztató és kötetlen beszélgetés zárta az idén is rendkívül színvonalasnak ítélt és jelentős érdeklődés mellett lezajlott rendezvényt.

Nyerstej alapár prognózis
2017/2018. "kvótaév":
  95 Ft/kg

iskolatej